I distrikt Sletten har vi 23 dagplejere, som geografisk dækker hele distriktet.
Vi har desuden ansat en gæstedagplejer med plads til 5 børn, samt en dagplejer med 2 gæstepladser.
Legestuegrupperne 1-2 er under ledelse af June Studsgard Bech.
Legestuegrupperne 3-5 er under ledelse af Gerth Aastrup Hansen
Velkommen til dagplejen - Distrikt Sletten
2-3 måneder inden jeres barn starter i dagpleje får I tilsendt et velkomstbrev via mail.
I brevet er der bl.a. et billede af dagplejer som skal passe jeres barn. Et billede til brug i hjemmet for at gøre dagplejeren genkendelig for jeres barn og et afsæt for at tale om dagplejen.
I velkomstbrevet inviteres I til at kontakte den pædagogiske leder for aftale om et opstartsmøde med leder og dagplejer i dagplejers hjem.
- Barnevogn med godkendt sele samt myggenet
- Bleer, vaskeklude & hagesmæk
- Sovedragt
- Sut – sovedyr eller andet som jeres barn finder tryghedsskabende
- Skiftetøj
- Overtøj & fodtøj passende til årstiderne
- Regnslag til brug når barnet ikke sover
- Solcreme og zinksalve
Tidlig tilknytning i betydningen af at skabe en tryg tilknytning til betydningsfulde voksne for dit barn i overgangen fra hjem til dagpleje.
1 forældre og barn tilbydes et ugentlig besøg på ca. 1 time, i måneden op til jeres barns start i dagpleje.
Formålet er, at I forældre og dagplejer i fællesskab samarbejder om, at skabe en positiv oplevelse for jeres barn i overgangen.
På de ugentlige besøg, får jeres barn og I forældre et spirende kendskab til dagplejer, hverdagen, de andre børn samt det nære og udviklende læringsmiljø barnet nu inviteres ind i.
Samarbejdet mellem jer forældre og dagplejer bygger på en gensidig tillid i hverdagen.
Åben og respektful dialog omkring jeres barns trivsel og udvikling skaber et godt fælles fundment for samarbejdet omkring jeres barn.
I hverdagen bygger samarbejdet på at dele små og betydningsfulde oplevelser fra barnets liv i både dagpleje og hjem. Dette har betydning for jeres barns oplevelse af samhørighed, genkendelighed og skaber god grobund for at understøtte jeres barns sproglige udvikling.
Dagplejer følger dit barns trivsel, relationer og udvikling i tæt dialog med jer og i samarbejde med den tilknyttede pædagogiske leder.
Du/ I er altid velkommen til at kontakte Pædagogisk leder ved spørgsmål, sparring m.m.
Gæstedagpleje er den pasningsordning, jeres barn bliver tilbudt, når jeres faste dagplejer er fraværende. Fraværet kan være enten planlagt, akut eller længerevarende.
Ved sygdom, bliver I kontaktet af dagplejens morgenvagt mellem kl. 5.45 & 07.00
I distrikt Sletten har vi 7 faste gæstepladser tilknyttet. 5 af gæstepladserne tilbydes ved gæstedagplejer Lotte Bondesen og de resterende 2 plader ved dagplejer Conny Pedersen.
Vi tilstræber at placere jeres barn ved en kendt dagplejer for jeres barn, når dette er muligt
Dagplejere der modtager gæstebørn er særlig opmærksomme på at imødekomme jer og jeres barn. De har alle erfaring og viden om, hvordan de skaber tryghed for det enkelte barn og er åbne og undersøgende for at imødekomme jeres barns ønsker og behov.
Når jeres barn skal i gæstedagpleje, skal I medbringe barnevogn, skiftetøj, bleer, vaskeklude og evt. sut. Ligeledes vigtigt at huske, at gæstedagplejer har jeres mobil. Nr.
Børn har brug for sund og nærende kost, så de har energi til at vokse og udfolde sig i leg og bevægelse.
I dagplejen tilbydes 4 måltider i løbet af jeres barns dag, som indeholder en variation af bl.a. brød, kød, grød, pålæg, grønsager og frugt. Dertil vand & mælk.
- Morgenmad indtil kl. 07.30
- Formiddagsmad
- Frokost
Vi tilpasser jeres barns mad efter hvad de kan og må spise indenfor deres alderstrin og vi tilbyder modermælkeerstatning til børn under 1 år, ved særlige ønsker medbringer forældre selv.
Der tages hensyn til Børn der spiser speciel kost grundet anden etnisk baggrund eller allergier. Ved disse særlige hensyn er forældre velkomne til at medbringes egen kost
Vi følger sundhedsstyrelsen anbefalinger i forhold til små børns kost.
https://sst.dk/da/udgivelser/2020/Mad-til-smaa-fra-maelk-til-familiens-mad
I Heldagslegestuen mødes dit barns dagplejer med de 3 andre dagplejere de er i gruppe med.
I heldagslegestue øver jeres barn sig på at være sammen med en større gruppe af børn og voksne, bl.a. med henblik på en blid overgang til børnehavelivet.
Barnet lærer andre børn at kende og nye legerelationer opstår.
Barnet udfordres i legeaktiviteter med børn på sammen udviklingsniveau og får opbygget tillid og tryghed til andre dagplejere, som de ligeledes kan møde ved tilbud om gæsteplads.
Heldagslegestuen er et pædagogisk læringsfællesskab for vores dagplejere, med mulighed for at skabe god tilknytning og kendskab til hinanden dagplejebørn.
Læringsfællesskabet omhandler kollegial refleksion, planlægning af pædagogiske aktiviteter, sparring med kollegaer og sammen tilrettelægge et rart og udviklende fælleskab for børnene.
Den pædagogiske leder understøtter planlægning af pædagogiske aktiviteter, er refleksionspartner og samarbejder med dagplejerne om at skabe bedst mulig trivsel og udvikling for jeres barn.
Dagplejer tager kontakt til jeres barns kommende børnehave og aftaler et besøg inden opstart. Dette med forudsætning for, at afstanden til børnehave tillader det.
Herved oplever dit barn et besøg i nye omgivelser, sammen med sin velkendte og trygge base.
I vil fra barnets kommende børnehus modtage et velkomstbrev på mail, som inviterer jer forældre og barn på besøg i børnehaven.
KLik på linket under for at læse den samlede KIDS rapport for dagplejen Distrikt Sletten
KIDS Rapport Samlet
I dagplejen har vi tæt samarbejde med forskellige tværfaglige fagpersoner, som hjælper os til , at skabe bedst mulig trivsel og udvikling for jeres barn.
Hvis vi vurderer at jeres barn vil have gavn af vejledning/ støtte fra en af vores samarbejdspartnere, er det altid i dialog med jer forældre først.
Vi samarbejder med:
- Børnehave
- Sundhedsplejen
- PPR:
Talehørekonsulent – ergoterapeut – fysioterapeut – specialpædagog – psykolog - Inklusionsvejleder
- Socialrådgiver
I distrikt Sletten har vi 2 Distrikts pædagoger ansat, som vejleder, sparrer og hjælper med tidlig forebyggende indsatser i dagplejen. Begge kommer på besøg i dagplejers hjem.
Vi har ansat 1 logopæd, som vejleder og beriger os med viden om, hvordan vi understøtter vores yngste børns sproglige udvikling bedst muligt. Dette suppleres med faglitteratur samt sprogmateriale til brug i både dagpleje og hjem.